Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Новости

У НОВО ЉЕТО УЗ КУКИЈА,
ВАТРОМЕТ И КУВАНО ВИНО

Дочек православне или српске Нове године биће и предстојећег 13. јануара организован на отвореном, уз музику, кувано вино, логорску ватру, ватромет у поноћ и молитву у саборном храму, а посјетиоце на Тргу православља забављаће Иван Кукољ Куки.

Потврдио је то Дервентском листу предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ и пензионисани протојереј-ставрофор Драган Каиновић. „Просвјети“ се ове године у организацији дочека на тргу придружила и Српска православна црквена општина Дервента.

– Позивам Дервенћане, али и становнике околних мјеста да дођу да се дружимо и забавимо. Програм дочека почиње у 20 часова, а искуства из претходних година нам говоре да ће трајати до око час иза поноћи – рекао је Каиновић додајући да организовање дочека, као ни претходних година, не би било могуће без помоћи и разумијевања Општинске управе и начелника Милорада Симића.

– Надам се да ће и предстојећи дочек српске православне Нове године претећи у најбољем реду и без инцидената, као што је то и до сада било – нагласио је Каиновић додавши да организовање дочека новог љета сваке године прати добра сарадња организатора са свим надлежним службама.

Због тога је, како истиче, безбједност свих посјетилаца, загарантована, надајући се да ће тако бити и овог пута.

Дочек српске или православне Нове године, уз традиционално прилагођен програм, обично на трг измами велики број грађана, а прославу зачине лијепе жеље, здравице, те коло.

Петарде

Драган Каиновић је апеловао на најмлађе становнике да се уздрже од бацања петарди, јер то ремети атмосферу дочека.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ДРУГАРИ СТИГЛИ У ЦРНЧУ
И ОБРАДОВАЛИ МИЛОША

Derventski List

ПРИЗНАЊИМА ОКИЋЕНИ
СПОРТСКИ УСПЈЕСИ

Derventski List

ВЕЧЕ ПЈЕСМЕ
И ПЛЕСА

Derventski List