Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Култура

МЛАДИ ГЛУМЦИ
ЗАБЛИСТАЛИ

Млади дервентски умјетници, који су од љетос похађали школу глуме у Народној бивлиотеци “Бранко Радичевић”, извели су вечерас у тој установи представу под називом “Новогодишња заврзлама”, чији је аутор драматург Синиша Тешановић, који је и водио школу глуме.
Тешановић је истакао да су млади дервентски глумци овом ауторском представом хтјели да покажу да могу да направе сопствену представу.
-Сами смо смишљали ликове и текст, а представу су извела дјеца од шест до 17 година, а ово је само мали дио онога што смо радили од љетос – рекао је Тешановић.
Ради се о згодама и незгодама дјечака за којег родитељи немају времена ни да оките јелку.
Пред домаћом публиком представили су се Жанмарко Вујновић, Никола Жунић, Лаура Кукић, Елена Матић, Александар и Весна Радановић, Теодора Ружић, Теодора Ружић, Ања, Димитрије и Дуња Станивуковић, Марија и Петра Станимировић и Дамир Фејза.

Осмогодишња Ања Станивуковић казала је да је на глуму кренула како би се опробала у тој врсти умјетности, те да јој се јако свидјело, а глумила је јелку која има фантастичне пријатеље. Школу глуме похађао је и Дамир Фејза.
-Хтео сам да идем у школу глуме јер није било секције пре и јако ми се допада, а посебно бих истакао да су сви добри према мени и сви се лепо слажемо – рекао је Фејза.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ВИДОВДАНСКО
ВЕЧЕ У СУБОТУ

Derventski List

ПОТРАГА ЗА ЖАРКОМ ПЕЋИЋЕМ
НАСТАВЉА СЕ И ДАНАС

Derventski List

СТРИП ЦРТАЧИ И ОВОГ
ЉЕТА ДОЛАЗЕ НА СВОЈЕ

Derventski List