Derventski list
РС-РЕГИЈА

ПАЦИЈЕНТИ ИЗ РС МОЋИ ЋЕ НА
ЛИЈЕЧЕЊЕ БИЛО ГДЈЕ У СРБИЈИ

Споразум који ће данас у Београду бити потписан између Републике Српске и Србије омогућиће пацијентима из Српске лијечење у свим здравственим установама у Србији, а не само онима са којима Фонд здравственог осигурања РС има потписан уговор.

Споразум о сарадњи у области здравственог осигурања потписаће министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар здравља Србије Златибор Лончар, директор Фонда здравственог осигурања Српске Дејан Кустурић и директорка Републичког фонда здравственог осигурања Србије Сања Радојевић Шкодрић.

У Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске казали су да је циљ да убудуће буду закључивани уговори са јавним здравственим установама у Србији по цјеновницима који ће бити уједначени и у складу са методологијом коју прописује Министарство здравља Србије.

– Као и до сада, право на лијечење у здравственим установама у Србији биће омогућено онда када се то лијечење не може спровести у здравственим установама у Републици Српској, а на препоруку здравствене установе из Српске. Процедура упућивања остаје иста и то онда када се лијечење не може спровести у нашим здравственим установама – појаснили су у Министарству здравља и социјалне заштите.

http://www.rtrs.tv

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

У СРБИЈУ ОД ДАНАС БЕЗ
НЕГАТИВНОГ ТЕСТА НА КОВИД-19

Derventski List

ОД ДАНАС ЛЕТОВИ
БАЊАЛУКА – АТИНА

Derventski List

ОТВОРЕН “ДЕЛТА ПЛАНЕТ” (ФОТО)

Derventski List