Derventski list
Новости

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА
УСАГЛАСИЛА ПЛАНОВЕ

Предсједништво општинске организације старјешина Војске Републике Српске разматрало је на сједници протекле седмице низ питања од интереса за рад ове организације, а прихваћен је и извјештај о раду за претходни период, те усвојене смјернице за текућу годину у којој ће фокус бити на прикупљању личних података и стварању матичне евиденције свих чланова организације.

Чланови су упознати и са Правилником о произвођењу и унапређивању у почасни чин, као и одлуком о критеријумима за произвођење у почасни чин, које је усвојила Скупштина организације старјешина ВРС.

Разматран је и Приједлог правилника о сахранама бораца, али и о прикупљању архивске грађе о протеклом рату, а најављено је и одржавање неколико предавања и округлих столова о темама које се тичу начина побољшања рада организације.
– Сва ова питања имају за циљ унапређење рада Организације старјешина, као и пружање помоћи у раду другим борачким  организацијама, нарочито када је у питању рјешавање статуса бораца и остваривања права проистеклих из  рата. Старјешине су неодвојиви дио Борачке организације и морају предњачити у његовању традиције и јединства међу борцима – рекао је предсједник Организације старјешина Дервента потпуковник Савко Пећић.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ЗА ПОВРАТНИКЕ ОКО 185.000 КМ

Derventski List

УКРИНА ДАНАС –
ФОТОГРАФИЈЕ ЧИТАЛАЦА

Derventski List

ЛИСТ НЕПОКРЕТНОСТИ
РЈЕШАВА ПРОБЛЕМЕ

Derventski List