Derventski list
Новости

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА
УСАГЛАСИЛА ПЛАНОВЕ

Предсједништво општинске организације старјешина Војске Републике Српске разматрало је на сједници протекле седмице низ питања од интереса за рад ове организације, а прихваћен је и извјештај о раду за претходни период, те усвојене смјернице за текућу годину у којој ће фокус бити на прикупљању личних података и стварању матичне евиденције свих чланова организације.

Чланови су упознати и са Правилником о произвођењу и унапређивању у почасни чин, као и одлуком о критеријумима за произвођење у почасни чин, које је усвојила Скупштина организације старјешина ВРС.

Разматран је и Приједлог правилника о сахранама бораца, али и о прикупљању архивске грађе о протеклом рату, а најављено је и одржавање неколико предавања и округлих столова о темама које се тичу начина побољшања рада организације.
– Сва ова питања имају за циљ унапређење рада Организације старјешина, као и пружање помоћи у раду другим борачким  организацијама, нарочито када је у питању рјешавање статуса бораца и остваривања права проистеклих из  рата. Старјешине су неодвојиви дио Борачке организације и морају предњачити у његовању традиције и јединства међу борцима – рекао је предсједник Организације старјешина Дервента потпуковник Савко Пећић.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ОБУСТАВЉЕН ПРИЈЕМ
ПОШИЉАКА ЗА КИНУ, УВОЗ ОТЕЖАН

Derventski List

ИЗ СП ДЕРВЕНТА ПУНА
ПОДРШКА ОРГАНИМА ПАРТИЈЕ

Derventski List

ДЕРВЕНТА ЋЕ ПОНОВО УГОСТИТИ
ДЈЕЦУ С КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Derventski List