Derventski list
Новости

НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА БОРЦЕ,
ПОРОДИЦЕ ПОГИНУЛИХ И РВИ

Одлуком да се најугроженијим борцима, члановима породица погинулих и ратним инвалидима уручи материјална помоћ, Општинска борачка организација Дервента обиљежила је 14. фебруар, Дан бораца Републике Српске.

– Предложили смо нашем Предсједништву да, умјесто окупљања и пријема, средства која би потрошили за то, уручимо онима којима су, према процјенама предсједника мјесних борачких организација, најпотребнија. Наравно, тај износ је увећан, а овај посао мора бити завршен до краја фебруара – рекао је предсједник Предсједништва Општинске борачке организације Дервента Боро Добриловић.

Сједиште организације, која окупља највећи број учесника рата, однедавно је у Ватрогасном дому, а просторије су уређене, дјелимично средствима општине, захваљујући разумијевању и подршци начелника општине, те властитим средствима организације.

– И на овај начин, усељавањем у нове просторије, односно озваничавањем почетка рада на новој локацији, ми обиљежавамо Дан Борачке организације. Услови за рад су неупоредиво бољи, па је логично да очекујемо да ће и Борачка организација радити много боље него до сада. Ово је мјесто гдје би у наредном периоду требале да се рађају идеје и креирају кораци који ће за резултат имати бољи положај припадника борачких категорија – казао је предсједник Скупштине Општинске борачке организације Дервента Чедо Вујичић.

На првој сједници Предсједништва која је одржана у новим просторијама, поред одлука о начину обиљежавања Дана борачке организације – Дана бораца, донесена је и одлука о учешћу на парастосу у Власеници, који је предвиђен за 7. март.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПОД НАДЗОРОМ 219 ОСОБА,
ДВИЈЕ У СТРОГОЈ ИЗОЛАЦИЈИ

Derventski List

УЉЕПШАЈТЕ БОЖИЋ
СВОЈИМ СУГРАЂАНИМА

Derventski List

АСФАЛТИРАНА СТАЗА ПОРЕД
ТЕРЕНА СА ВЈЕШТАЧКОМ ТРАВОМ

Derventski List