Derventski list
Друштво ИЗДВОЈЕНО

„ТРОЛОВЦИ“ ДОБИЛИ
СВОЈУ ПРВУ ЧИТАОНИЦУ

У вртићу „Трол“ данас је отворена читаоница намијењена малишанима и њиховим родитељима, а дјеца ће на овај начин имати прилику да се више друже са књигом те да развијају говор.

Ради се о пројекту под називом „Моја прва читаоница“, који је резализован у сарадњи са Народном библиотеком „Бранко Радичевић“.

Директора „Трола“ Гордана Симић казала је да је циљ да дјеца побољшају развој говора и да се друже са књигом.

– Наиме, у посљедње вријеме, појавила се потреба да се говор код дјеце у раном узрасту све више исправља, јер постоје одређене потешкоће које се већ јављају у периоду треће или четврте године живота. Управо због тога, веома је важно да у родитељској кући, односно, у дому започнемо са програмом који прати развој говора. „Моја прва читаоница“ је пројекат са којим се до сада није сусрела ни Народна библиотека, а ни ми – рекла је Симићева.

Додала је да је у вртићу издвојен један мали простор, који је претворен у читаоницу, гдје ће родитељи свакодневно моћи да посуђују књиге, као што се то ради и у библиотеци.

– Народна библиотека је за почетак обезбиједила педесетак књига, с тим да су родитељи малишана донирали стотињак књига, сликовница, бајки или пјесмица. Од родитеља нисмо тражили новац за набавку књига, већ да донесу књигу коју имају код куће – казала Симићева, додавши да су донације родитеља и даље добродошле и пожељне.

Директорица Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ Мирјана Плиснић истакла је да је сарадња остварена са циљем да се дјеци што више приближи књига, да се популаризује читање, као и да дјеца створе навику уласка у библиотеку.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПРИВРЕДНА СМОТРА
ОКУПИЛА 120 ИЗЛАГАЧА (ФОТО)

Derventski List

ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА
КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

Derventski List

СЛУЖЕН ПОМЕН ДЕРВЕНТСКИМ
БОРЦИМА У ВЛАСЕНИЦИ

Derventski List