Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Новости

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ
СА СТИПЕНДИСТИМА

Општина Дервента добила је 78 нових стипендиста, медју којима је 68 студената и десет ученика средњих школа, са којима је  начелник општине Милорад Симић данас потписао уговоре стипендирању.

Уговоре су обновила 104 студента, што је укупно 182 корисника стипендија, 12 више него прошле године.
Добродошлицу и честитке присутнима упутили су начелник општине, начелник Одељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалића и његова сарадница Љиљана Мујачић.
– Прије свега, дамама честитам Дан жена. Морам и да вам кажем да ми је драго што сте овдје у оволиком броју, што вас је више него прошле године, а надам се да ће вас идуће године бити још више – казао је Симић нагласивши да Дервента има највећи број регистрованих привредних субјеката и да очекује да ће неколоцина студената после студија да се врати у свој град, гдје их чека запослење, јер наш град има високу стопу запослености, највећу у региону.

Из буџета за стипендије је обезбиједјено 200.000 КМ, а 110 марака на мјесечном новоу, током девет мјесеци, примају студенти, а средњошколци 70 марака.
– Стипендија ми је велика сатисфакција и велики је допринос кућном буџету, јер су велики трошкови када се из куће школују два или више студената – казао је Милош Ратковац, који студира француски језик.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ЈЕЛЕНА И МАРИО
ВЕЧЕРАС КУВАЈУ НА АТВ-У

Derventski List

УКРИНА НАДОШЛА,
СИТУАЦИЈА ПОД КОНТРОЛОМ

Derventski List

МАРИОВЕ БОЖИЋНЕ ДЕКОРАЦИЈЕ
ЧЕКАЈУ ВАС ИСПРЕД ХРАМА

Derventski List