Derventski list
Друштво

ВЕЛИКИ БРОЈ ЗАХТЈЕВА ЗА
ПОМОЋ, ПОТРЕБНИ ВОЛОНТЕРИ

На позив Цивилне заштите Дервента за пријаву суграђана који би били на услузи за доставу хране и лијекова старијим особама до сада се пријавило 11 волонтера, што је недовољно у односу на број захтјева за помоћ, казали су то у дервентској организацији Црвеног крста.
– Очекујемо још пријава, јер ово за сада није довољно у односу на број захтијева за помоћ којих је у року од два сата било 18 – рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић додајући да се труде да организују волонтере тако да буду ангажовани у својим мјесним заједницама да би се и њихово кретање свело на минимум.
За социјално угрожене обезбијеђени су пакети са основним животним намирницама.
– Још увијек немамо донаторе, па располажемо само са оним што је обезбиједио Црвени крст Републике Српске – казао је Кујунџић апелујући на суграђане да за сада не поклањају половну гардеробу, а ако желе да помогну сада су најпотребније основне животне намирнице и могу их донијети у прострије Црвеног крста.
Сви заинтересовани за волонтирање могу да се пријаве лично на портирници Општинске управе Дервента и попуне упитник за волонтера Цивилне заштите РС или на број телефона 053/331-440.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ФОЛКЛОРНА МАГИЈА ОЧАРАЛА ПУБЛИКУ

ПОКЛОНИ ЗА ПРВОРОЂЕНУ
БЕБУ ДУЊУ

Derventski List

ПОКЛАДНО ДРУЖЕЊЕ
У ДОМУ ХКД “НАПРЕДАК”

Derventski List