Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Спорт

ТРЕНИНЗИ У СПОРТСКИМ
КОЛЕКТИВИМА ОД 18. МАЈА

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске обавијестило је све спортске савезе да ће, поштујући предложене мјере здравствених институција, те Института за јавно здравство Српске, од 18. маја моћи да обављају активности које обухватају тренинге.

– У сарадњи са Институтом за јавно здравство израдили смо обавезне мјере које ће организатори тренинга морати поштовати у смислу реализације тренажних активности, а све с циљем заштите здравља свих учесника у спорту, те успостављања редовних активности спортских организација – саопштено је из министарства.

Обавезне мјере, које имају циљ да заштите сваког појединца у смислу смањења ризика од заразе као и ширења болести „КОВИД-19“ подразумијевају поступак који спортисти морају поштовати приликом доласка на тренинг, за вријеме и послије тренинга, процедуре које морају бити испоштоване приликом припреме спортских објеката и терена као и начин организације тренинга и обавезе које морају задовољити и проводити спортске организације за вријеме извођења тренажног процеса.

– Обавезне мјере ће бити достављене свим спортским савезима како бисмо свим актерима у систему спорта оставили довољно времена да се припреме за нове услове рада и извођења тренинга. Овом приликом све спортске организације позивамо да буду стрпљиви, те максимално дисциплиновани и одговорни током реализације препорука приликом отпочињања спортских активности, те да наредну седмицу искористе за припрему како би од 18. маја кренули са радом уз поштовање свих прописаних мјера – нагласили су из министарства.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

НИЗ МАНИФЕСТАЦИЈА
У ЧАСТ СВЕТОМ САВИ

Derventski List

ИЗ ГРОЗДОВА ЋЕ
ПОТЕЋИ ВРХУНСКО ВИНО

Derventski List

ПЕТРОВИЋ: ДЕТИЊСТВО ПРАВИ
СРЕЋНОГ И УСПЕШНОГ ЧОВЕКА

Derventski List