Derventski list
Новости

СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ
ПРВАЧИЋА ОД ПОНЕДЈЕЉКА

Систематски прегледи дјеце која крећу у први разред основне школе обављаће се поново од 25. маја у дервентском Дому здравља.

– Прегледи ће бити могући сваким радним даном у термину заказаном на број телефона 053/331-023 – саопштили су из Дома здравља.

Министарство просвјете и културе РС обавијестило је школе да су се стекли услови за наставак процедуре за упис будућих првачића.

– Основне школе су обавијештене да могу заказивати термине тестирања дјеце дорасле за упис у први разред, како би, након завршених систематских прегледа дјеце, процедура уписа ученика у први разред била завршена у редовним оквирима уписа. Школе су обавезне да приликом организовања тестирања строго воде рачуна о свим препорукама и мјерама заштите које су издале надлежне институције, као и да приликом заказивања термина за тестирање воде рачуна о временском размаку између два тестирања ради потребног дезинфиковања радног простора те како би се избјегла гужва и могућност контакта са другим лицима свела на минимум – истакли су из министарства.

Из Основне школе „19. април“ данас су најавили да ће тестирање дјеце пријављене за упис у ову школу бити почетком јуна, те да ће родитељи о терминима тестирања бити обавијештени путем телефона.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

СЛАВЕН ГОЈКОВИЋ В.Д.
ДИРЕКТОРА “ШУМА СРПСКЕ”

Derventski List

ЗА ШЕСТОРО СЛИЈЕПИХ
БОНОВИ ОД 100 КМ

Derventski List

ИЗАБРАНА НАЈЉЕПШЕ УШАРАНА
ЈАЈА И НАЈБОЉИ ЦРТЕЖИ

Derventski List