Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Култура

МАРЧЕЛО: НЕКУЛТУРА
СЕ ШИРИ КАО КОРОВ

Друштвени активизам, књижевни рад, музика и актуелна дешавања били су теме разговора Дервенћана са Марчелом, али и прва прилика да овај свестрани умјетник прочита и одломак из новог романа „Интронаут“.
Марко Шелић, познатији као Марчело, дружио се вечерас са дервентском публиком испред Народне библиотеке, а за Дервенту и њене становнике има само ријечи хвале.
– Први пут сам у овом граду и први утисци су сјајни. Мало је рећи да сам одушевљен одзивом публике, али и темама које су их занимале – истакао је Шелић те додао да оваква дружења служе да се чује глас младих, да се спознају њихови проблеми, али и њихове жеље.
Шелић је подијелио са дервентском публиком своје опажање да је развој некултуре код младих очигледан и да се шири као коров.
– Морате да схватите да култура мора да се његује, храни, да се брине о њој. Не можете да кукате како недостаје овога или онога, морате сами да предузмете нешто, ако не на неком вишем нивоу, довољно је да се побринете за себе, да не подлежете тренду – закључио је Шелић.
Из Народне библиотеке су истакли да су и више него задовољни одазивом публике, те да су због тренутне епидемиолошке ситуације одлучили да књижевно дружење са Марчелом организују на отвореном.
– Ово је стварно много више од очекиваног, одазив публике је сјајан. Ми смо свјесни да је тренутно неповољна ситуација када је ријеч о вирусу корона, али ми смо предузели све могуће мјере и драго нам је да су суграђани одговорно приступили и придржавали се мјера – казала је директорица библиотеке Мирјана Плиснић додавши да је Шелић комплексна личност, али врло једноставна особа те да у његовом књижевном раду свако од нас може да пронађе помало себе.
Публика није крила задовољство, ни импресије, а ни захвалност што је један од највећих представника поп културе пристао да дође у Дервенту и да разговара са њима.
– Овдје сам због његове музике. Доста животних тема и прича је уткано у његову музику – задовољна је Наталија М.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА
ГОДИШЊЕГ БОРАЧКОГ ДОДАТКА

Derventski List

СРЕДЊОШКОЛЦИ ПРИКУПИЛИ
ВИШЕ ОД СТОТИНУ ПАКЕТИЋА

Derventski List

ИЗРАДА СЕПЕТА НЕКАДА УНОСАН
ЗАНАТ, САДА САМО ХОБИ

Derventski List