Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Култура

“ЉЕТНА АРТ СЦЕНА”
ПОДИГЛА ЗАВЈЕСУ

Фестивал “Љетна арт сцена” почео је вечерас програмом испред Народне библиотеке ” Бранко Радичевиц”, а организатори поручују да је ово тек први корак на путу ка куповини клавира за библиотеку.
– Замисао нам је да објединимо умјетнике различитих бранши и да сви заједно учествујемо у куповини клавира – казали су организатори те додали да је план да фестивал траје до октобра.
Како је фестивал хуманитарног карактера, организатори наглашавају да је постављена кутија поред бине за прилоге.
Дервентски умјетници нису оклијевали да се одазову позиву да учествују на фестивалу, а поготово када је циљ да се култура подигне на један виши ниво.
– Мени је заиста част да учествујем у овоме и да наступам у свом граду и што могу да помогнем да се оствари један племенити циљ који ће неминовно значити младим надама музичке дервентске сцене – казала је пијанисткиња Драгана Латиновић.
Сликарка Тања Ћук истакла је важност оваквих догађаја за афирмацију младих умјетника.
– Замисао фестивала ми се јако допао и из тог разлога сам се и одазвала позиву како бих дала свој допринос једној тако величанственој ствари – изјавила је Ћук те додала да до сада није продавала своје слике, али ако би неко желио да купи она би радо тај новац додала фонду за куповину клавира.
Публика такође није остала имуна на овај јединствени догађај.
-Свакако да оваквих дешавања фали, а ако се узме да је све хуманитарног карактера то је љествица више на културном небу Дервенте – сматра Милица Т.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

РАСПОРЕЂЕН СУФИЦИТ
ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

Derventski List

ДАНАС ЈЕ СВЈЕТСКИ ДАН
СЛОБОДЕ МЕДИЈА

Derventski List

САБОР ЛОВАЦА ОКУПИО
600 ЉУБИТЕЉА ЛОВА

Derventski List