Derventski list
Култура

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА НА
ПАТКОВАЧИ ОД 7. ДО 9. АВГУСТА

Ликовна колонија на Патковачи ,која већ 16 година окупља умјетнике из Републике Српске и иностранства, биће одржана на овом дервентском излетишту 7., 8., и 9. августа.

Отворење ликовне колоније планирано је за петак 7. август у 19 часова у Центру за културу и то излагањем слика насталих на колонији коју организује Независни универзитет Бањалука, међу којима дјела професора и студената овог универзитета, као и дервентског умјетника и организатора колоније на Патковачи Саше Богдана.

– Ове године смо остварили лијепу сарадњу са НУБЛ-ом и њиховом Академијом лијепих умјетности, тако да ће неки од учесника бити професори и студенти ове академије, а очекујемо и три сликарке из Србије – рекао је Богдан додавши да очекују око 15 учесника.

– Ове године нећемо моћи да оправдамо међународни карактер наше колоније због пандемије изазване корона вирусом, а због сигурности отказали смо и радионице за дјецу укључујући и вајарске радионице које су биле планиране. Такође, иако је колонија на отвореном, испоштоваћемо све препоручене мјере превенције – рекао је Богдан.

Подршку овој умјетничкој манифестацији као и сваке године указала је локална управа, као и „Комуналац“, те фирма „Гатарић“ која је донирала одређени број сликарских платана и Туристичка организација која је такође донирала материјал, а гости другог дана колоније биће чланови Српског књижевног клуба „Вихор“.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

КАДРОВИ ДЕРВЕНТЕ
ВЈЕЧНИ НА КАНВАСУ

Derventski List

ПРЕМИНУО ЗОРАН РАНКИЋ,
ПОПАРА ИЗ „СРЕЋНИХ ЉУДИ“

Derventski List

УЧЕНИЦИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
РАЗГАЛИЛИ ПУБЛИКУ

Derventski List