Derventski list
Друштво

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ДАРУЈЕ
КАПЉИЦЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ

Крв сам почео да дарујем од 1992. године, а окидач је била обавеза да помогнем другим људима у вријеме рата и на овај начин.

Ријечи су то Дервенћанина Маринка Видовића, добровољног даваоца крви, који је драгоцјену течност даровао 80. пута. Видовић је хумани низ започет прије непуне три деценије наставио и ове године, учествујући у акцији даривања крви коју традиционално организује дервентски Црвени крст.

– Од када сам почео да дарујем крв, давне 1992. године, желио сам да помогнем другим људима у вријеме рата, нарочито послије рањавања мог брата. У почетку, постојала је и одређена доза страха, али временом је уступила мјесто осјећају хуманости и значаја драгоцјених капљица које некоме спасе живот – рекао је Видовић који је поред даривања крви на организованим акцијама, крв даривао и намјенски, када то некоме затреба.

Осим тога, Видовић радо преноси своје искуство добровољног давалаштва.

– Присуствовао сам и сусретима добровољних давалаца крви и веома је лијепо видјети велики број окупљених и младих и старијих, што је доказ колико су људи заправо предусретљиви и добре воље помажу једни другима- истакао је Видовић апелујући да млади и здрави људи треба да дарују крв ради очувања сопственог здравља али и спасавања живота и здравља других људи.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ТЕСТИРАЊЕ БУДУЋИХ
ПРВАЧИЋА ПОЧЕТКОМ ЈУНА

Derventski List

ОБЈАВЉЕН ПЛАН УПИСА
У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Derventski List

ЗАХВАЉУЈУЋИ СИКУЈУ И
ПРИЈАТЕЉИМА ИДУ НА МОРЕ

Derventski List