Derventski list
Новости

ДЕРВЕНТСКИ ПРОИЗВОЂАЧИ
НА САЈМУ „ПОЉОКЛАСТА“

„Пољокласт“, који окупља пољопривредне произвођаче из добојске регије, међу којима је и дервентска задруга  „Агропосавина фарм“, организовао је у понедјељак у Добоју  презентацију пољопривредних производа чланица добојског кластера.

Сајам је отворио министар пољопривреде Републике Српске  Борис Пашалић који је казао да је задовољан досадашњим радом пољопривредних кластера као пројеката реализованих средствима Владе Републике Српске и Међународне организације за помоћ у пољопривреди  ИФАД.

– Желимо да кластери врше функцију регионалних развојних пољопривредних агенција које ће се бавити новим пројектима, прикупљањем средстава и удруживањем тих средстава – истакао је Пашалић.

Отварању сајма и презентацији пољопривредних производа присуствовали су и представници  дервентске локалне управе, односно начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић и референт за пољопривреду Весна Симић. Они су присуствовали и промоцији дигиталне платформе plodovisela.com и округлом столу о теми „Улога пољопривредних кластера у развоју регије“.

Општина Дервента је један од оснивача пољокластера  „Пољокласт“ који окупља пољопривредне произвођаче у циљу развоја пољопривредне производње.

У Српској је основано седам кластера који су регионално распоређени.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

АДРЕСЕ БЕЗ БРОЈА
ПОСТАЛЕ ПРОШЛОСТ

Derventski List

НОВА НАРЕДБА О
РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

Derventski List

ЗА ОНЕ КОЈИ САМИ ПРЕКИНУ
ИЗОЛАЦИЈУ КАЗНА ДО 600 КМ

Derventski List