Derventski list
Друштво ИЗДВОЈЕНО

ЦЕНТАР „БУДУЋНОСТ“ ПОСТАЈЕ
РЕСУРСНИ ЦЕНТАР ЗА ИНКЛУЗИЈУ

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента једна је од четири установе у Републици Српској која је поднијела захтјев за формирање ресурсног центра за инклузивно васпитање и образовање, саопштено је из Министарства просвјете и културе РС.

Министар Наталија Тривић казала је да су ови центри у поступку формирања.

– Ресурсни центар биће велика подршка у раду са дјецом са сметњама у развоју и због тога је циљ да почну са радом до краја ове године – рекла је Тривићева додајући да су ресурсни центри замишљени као подршка свим предшколским установама и основним школама којима је потребна помоћ у раду са дјецом са сметњама у развоју.

Осим „Будућности“, захтјев за формирање овог центра поднијели су и Центар „Заштити ме“ Бањалука, Центар за васпитање, образовање и рехабилитацију слушања и говора Бањалука, Центар „Сунце“ Приједор.

У току је усклађивање статута ових установа са законским и подзаконским прописима који се односе на формирање ресурсних центара, а њихове регионалне канцеларије ће бити смјештене у ОШ “Свети Сава” Источно Ново Сарајево, ОШ “Вук Караџић” Бијељина и ОШ “Вук Караџић” Требиње и дјеловаће као саставни дио четири центра за васпитање и образовање дјеце са сметњама у развоју.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

НОВА НАРЕДБА О
РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

Derventski List

Гране се савиле под
шљивом ранком

Derventski List

ОРГАНИЗАЦИЈА СЛИЈЕПИХ
ЈЕДНА ОД НАЈБОЉИХ У РС

Derventski List