Derventski list
Друштво ИЗДВОЈЕНО

Око славске свијеће
окупити само породицу

Усљед пандемије корона вируса и узимајући у обзир неповољну епидемиолошку ситуацију, многи вјерници ће своје крсне славе прославити другачије него иначе, у најужем кругу породице, а црквени вјеродостојници позивају на поштивање мјера које је струка препоручила.
Да епидемиолошка ситуација захтијева крајњу обазривост и опрезност, истакао је прота Илија Јовић позивајући своје суграђане да се уздрже од масовних окупљања.
– Ове године нека се славе обиљеже у кругу породице уз славску свијећу, кољиво и крсни колач. Биће времена за велика весеља – казао је Јовић, те додао да епидемиолошка ситуација у многоме, свима нама, диктира свакодневицу, те да је битно је да се понашамо одговорно.
Да су Дервенћани свјесни опасности потврдјују и они православци који би сутра, на Арандјеловдан, да није вријеме пандемије, дочекивали госте.

Крсну славу Арандјеловдан Јованка Лукић обиљежиће само са породицом.
– Ове године нећу славити, него ћу уз свијећу, славски хљеб и кољиво у кругу породице да обиљежим тај дан, а на велико ћу славити у нека боља времена – казала је Лукићева.
Штаб за ванредне ситуације продужио је до 30. новембра мјере заштите од корона вируса, а којима се забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, као и приватна окупљања у групама већим од десет особа.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

БУЏЕТ “ТЕЖАК” ВИШЕ ОД 14 МИЛИОНА КМ

Derventski List

РУКОМЕТАШИ МЈЕРКАЈУ
ШАМПИОНСКУ ТИТУЛУ

Derventski List

“ПРОСВЈЕТА” БИРА НАЈЉЕПШЕ
ЋИРИЛИЧНЕ РУКОПИСЕ

Derventski List