Derventski list
Друштво РС-РЕГИЈА

Десет пресретача од
сутра на путевима у РС

Путевима Републике Српске од сутра ће крстарити десет необиљежених службених возила, пресретача, у којима су уграђени савремени мобилни радарски системи за мјерење брзине кретања моторних возила.

– Мобилни радарски системи „EKIN“ раде на принципу мјерења брзине кретања моторних возила у покрету и стационарном моду и имају могућност детекције брзине моторних возила у пет саобраћајних трака. Детекција брзине се врши аутоматски, истовремено у долазном и одлазном правцу. Евидентирани прекршај има двије фотографије са подацима прекршаја прекорачења прописане брзине и видео запис у трајању од 12 секунди – саопштено је из МУП-а Српске.

Додали су још и да је неприлагођена брзина кривац за 19 одсто саобраћајних незгода за првих 11 мјесеци ове године, а да је у чак 40 случајева неприлагођена брзина узроковала смрт.

Такође, Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује и на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и прописана ограничења брзине кретања, те да одговорним понашањем не угрозе свој живот и животе других учесника у саобраћају.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ГОЗДЕНОВИЋ ЧЕТВРТИ У СПЕЛОВАЊУ

Derventski List

Почињу бесплатне
радионице за дјецу

Derventski List

Потресно свједочење окосница
“Српског срца Јохановог”

Derventski List