Derventski list
Спорт

Бројни проблеми
утицали на лош резултат

Управни одбор Рукометног клуба „Дервента“, разматрајући резултате остварене током јесењег дијела првенства у Премијер лиги БиХ у рукомету за сезону 2020/2021 констатовао је да остварени такмичарски резултат, односно посљедње мјесто на табели, није задовољавајући.

Такав резултат је посљедица бројних проблема са којима се клуб суочио током јесени, али и сплета многих несрећних околности. Један од проблема је и чињеница да је изостала најављена и обећана новчана подршка Рукометног савеза РС и Министарства породице, омладине и спорта од 50.000 марака.

– „Дервента“ је један од ријетких екипа која није калкулисала са бројем обољелих, односно заражених играча и на вријеме је одиграла све своје утакмице. При том треба рећи да је на неколико утакмица путовало свега седам, осам или девет играча који су се супротстављали противницима. Разлог за одсуствовање  играча са утакмица су различити, а један од разлога је и чињеница да клуб није имао механизме да их обавеже, јер није располагао средствима за исплату накнада – навели су из клуба.

Ипак, током зимске првенствене паузе Рукометни клуб „Дервента“ ће учинити све да консолидује своје редове и на прољеће се бори за опстанак у лиги.

– Од Министарства породице, омладине и спорта очекујемо да реализује рјешење од 31. јула 2020. године, којим је Рукометном клубу „Дервента“ одобрено 25.000 КМ, а уколико изостане подршка која је обећана, клуб ће, нажалост, бити принуђен да размотри свој статус, те да јавност упозна са детаљима договора постигнутог непосредно пред почетак првенства – наводи се у саопштењу.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ОТАЦ И СИН ВОДЕ РУКОМЕТНИ
КЛУБ „ДЕРВЕНТА“ У ЕЛИТУ

Derventski List

Два тешка пораза
рукометашица

Derventski List

Марина Цвијановић међу
кандидатима за најбоље спортисте

Derventski List