Derventski list
Друштво ИЗДВОЈЕНО

Брзи антигенски тестови на Ковид-19
од петка у Дому здравља

Дом здравља Дервента од петка, 15. јануара почиње тестирање брзим антигенским тестовима на Ковид-19 (Ковид-19 Ag test).

– Узимање узорака (брис носа) и тестирање вршиће се у Служби за биохемијско -хематолошку лабораторијску дијагностику Дома здравља Дервента, а цијена цијена брзих антигенских тестова износи 40 КМ – саопштили су уз Дома здравља.

Додају ће се ова услуга пружати у термину од 10.30- 12.30 часова. Заказивање за ову услугу није неопходно, а уколико пацијенти желе могу се заказати на број телефона: 053/331 023, локал 105 (Лабораторија).

– Пацијенти који имају симптоме (температура, губитак чула укуса и мириса, кашаљ, главобоља, болови у мишићима, гушобоља) треба да се јаве у Респираторну амбуланту и тамо ће моћи у тиму лабораторије, уз вађење крви, да ураде Ковид-19 брзи антигенски тест. Такође, напомињемо да Служба за биохемијско – хематолошку лабораторијску дијагностику Дома здравља Дервента ради серолошка тестирања, IgM и IgG антитијела на Kовид-19, по цијени од 40 КМ – објаснили су из ове здравствене установе.

Препорука за тестирање брзим антигенским тестом је најкасније до пет дана од појаве симптома, док је за серолошко тестирање на антитијела потребно да прође 15 дана од појаве симптома.

– Резултати и антигенског брзог теста на Ковид-19 и серолошког теста на Ковид-19 IgM и IgG антитијела буду готови истог дана, послије 13 часова – нагласили су.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ЖЕНЕ ВАЖНА КАРИКА
У ЖИВОТУ ДЕРВЕНТЕ

Derventski List

ЉЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ БУДУЋИХ
ПРВАЧИЋА ОД МАРТА

Derventski List

РЕПУБЛИКА СРПСКА
ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ

Derventski List