Derventski list
Новости

Мјере у Српској
продужене до 1. фебруара

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је мјере донесене с циљем спречавања ширења вируса корона до 1. фебруара.

Републички штаб донио је данас Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се у циљу спречавања ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва до 1. фебруара забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, музика уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, те сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица (свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе).

Овим Закључком обавезују се грађани да на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску (прекривена уста, нос и брада) и придржавају се заштитне мјере физичког растојања од два метра.

Од ове обавезе ношења заштитне маске изузета су дјеца млађа од седам година живота, лица са инвалидитетом и дјеца са сметњама у развоју, и лица које обављају физичку спортску и рекреативну активност у оквиру спортских објеката, наведено је у саопштењу Бироа Владе за односе с јавношћу.

У складу са овим закључком, грађани су обавезни да се у затвореним просторијама, поред ношења заштитне маске и одржавања физичког растојања од два метра, придржавају и упутстава ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору, у зависности од дјелатности која се обавља.

Продужено је важење и осталих закључака раније донесених у циљу спречавања ширења корона вируса.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

„КОМУНАЛАЦ“ ДЕЗИНФИКУЈЕ
УЛИЦЕ И КОНТЕЈНЕРЕ

Derventski List

СДС и ПДП у коалицији,
Ковачевић заједнички кандидат за начелника

Derventski List

СОЧАНИЦА ПОПРИШТЕ
ПОЉОПРИВРЕДЕ, СПОРТА И МУЗИКЕ

Derventski List