Derventski list
Новости

Мирко Земуновић
искључен из СП-а

Општински одбор Социјалистичке партије Дервента донио је одлуку о искључењу Мирка Земуновића из партије, након што је на конститутивној сједници Скупштине општине одлучио да настави политичко дјеловање у оквиру нове скупштинске већине коју предводи СДС, саопштено је данас из дервентског одбора СП-а.

Земуновић је на протеклим изборима освојио одборнички мандат на листи Социјалистичке партије, а био је и технички секретар партије.

– Због грубок кршења Статута партије, одлука општинског одбора, непридржавања политичког курса и опредјења партије, самовољног понашања донесена је једногласна одлука о изкључењу из партије – саопштено је из ОО СП Дервента.

И поред раније одлуке Одбора да партија наставља дјеловање у оквиру коалиције са СНСД-ом и постигнутог договора о вршењу власти на локалном нивоу са изабраним начелником општине Милорадом Симићем, у чему је учествовао и одборник Земуновић,  он је одлучио да промијени политичко дјеловање.

– Шта је Земуновића мотивисало да промијени мишљење и на који начин је дошло до његовог учешћа у формирању нове скупштинске већине предвођене СДС-ом најбоље може говорити он, а и вријеме ће показати да ли је само мјесто предсједника Скупштине општине било разлог –  навели су из СП-а.

Из одбора наводе да је Земуновић за вријеме чланства у партији имао подршку страначких колега,  да је уз помоћ партије и добио мандат, и остваривао друге привилегије које произилазе уз политичко дјеловање у претходном времену.

Наводе да ће социјалисти са своја преостала три одборника у локалној скупштини промовисати и залагати се за оставаривање програма којег су презентовали грађанима Дервенте „Ударнички за Дервенту 2020- 2024“, којег су и препознали и дали повјерење.

 

ОО СП ДЕРВЕНТА

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

НЕМА НОВИХ
ЗАРАЖЕНИХ У ДЕРВЕНТИ

Derventski List

АСФАЛТИРАНА СТАЗА ПОРЕД
ТЕРЕНА СА ВЈЕШТАЧКОМ ТРАВОМ

Derventski List

ДЕРВЕНТА ДИО ПРОЈЕКАТА ЗАШТИТЕ ОД
ПОПЛАВА И ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Derventski List