Derventski list
Новости

Стигао нови камион
за одвоз смећа

Чишћење градских улица и очување животне средине од сада ће бити додатно унапријеђени, с обзиром да је „Комуналац“ набавио ново возило за одвоз отпада.

Како је рекао директор „Комуналца“ Денис Пијетловић, ради се о камиону „Мерцедес“ за који је од Фонда за заштиту животне средине обезбијеђено 110.000 марака, док је “Комуналац” обезбиједио још око 150.000 КМ. Возило ће бити коришћено за одвоз отпада у ужем градском подручју.

– Годинама већ „Комуналац“ кубури са дотрајалим возилима. До сада су куповани половни камиони због чега су чести били кварови. Сада смо успјели да купимо потпуно нов камион. Стигао је у Дервенту прије 15 дана и чекамо мало љепше вријеме да би га ставили у промет. Ово возило биће задужено за одвоз смећа у ужем центру града – казао је Пијетловић.

Осим обнављања возног парка, императив овог комуналног предузећа јесте и реконструкција градске канализационе и водоводне мреже.

– Много је посла када је ријеч о реконструкцији, с обзиром да се ради о старим и дотрајалим мрежама. Ипак, то не можемо да обавимо сами. Наши капацитети довољни су за одржавање водоводне мреже, али не и за реконструкцију и изградњу – истакао је Пијетловић додајући да је највећи проблем тренутно у центру града, гдје се цијеви често зачепе.

„Комуналац“ ускоро очекује и преузимање бриге о водоснабдијевању за нове кориснике.

– Са проширењем водоводне мреже у Жеравцу и Босанским Лужанима добијамо 160 нових корисника, а ускоро ћемо потписати и уговор о преузимању бриге о водоводној мрежи у Мишковцима – рекао је Пијетловић.

Када је ријеч о рециклажи отпада, Пијетловић истиче да се ради о непрофитабилном послу, али да се корист огледа у заштити животне средине, што је итекако добар разлог да се с рециклажом настави.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ОПШТИНА ДОНИРА НОВАЦ
ЗА СТОТИНУ ПАКЕТА ПОМОЋИ

Derventski List

СЛУЖЕНИ ПАРАСТОСИ У
ПОЉУ И ВЕЛИКОЈ СОЧАНИЦИ

Derventski List

ЗАЛУТАЛИ МЕТАК У ДЕРВЕНТИ
ПОГОДИО АУТОМОБИЛ

Derventski List