Derventski list
Новости

У априлу двије сједнице Скупштине

Наставак засједања Скупштине града планиран је за 12. април, док би четврта сједница локалног парламента требало да буде одржана 29. априла.

Закључено је то на данашњој сједници Колегијума Скупштине града Дервента, на којој је разматран и закључак Градског штаба за ванредне ситуације о одржавању наставка 3. сједнице Скупштине, те могућности за што оптималније поштивање епидемиолошких мјера.

Пред одборницима ће бити, измедју осталог, извјештаји о пословању јавних предузеца и установа у 2020. години, разрјешење в.д. директора Геронтолошког центра и Туристичке организације, те друге теме.

Градоначелник Милорад Симић објаснио је на који начин би могао да се регулише број присутних, те предложио да је оптимална варијанта што краће задржавање у сали које ће бити постигнуто усаглашавањем са краћим дискусијама.

– На свима нама је једнака одговорност, али вјерујем да је изводиво да одржимо сједницу у великој сали Центра за културу и са трудом да што мање времена проведемо окупљени – објаснио је Симић.

На данашњем засједању усаглашен је и датум за одржавање четврте редовне сједнице Скупштине града, која је планирана за 29. април, а пред одборницима ће се наћи 39 тачака дневног реда. На разматрању ће се наћи Приједлог плана капиталних улагања за 2021. годину, Приједлог програма заједничке комуналне потрошње, као и приједлози одлука о градским административним таксама и одлуке о оснивању Одбора за жалбе града Дервента. Ријечи ће бити и о висини накнаде предсједницима савјета мјесних заједница, као и одлука којом се регулише сазивање и начин рада збора грађана. Пред одборницима ће се наћи и Приједлози рјешења о именовању Комисије за провођење јавног надметања и одлуке о измјени дијела РП „Гаковац“, као и Информација о стипендирању студената и ученика у школској 2020/2021. години, те Информација о намјенском утрошку средстава посебних водних накнада за протеклу годину. На дневном реду је и Извјештај о годишњем утрошку намјенских средстава од накнада по основу продаје шумских дрвних сортимената за 2020. годину. Ријечи ће бити и о Приједлозима одлука о продаји непосредном погодбом неизграђених градских земљишта, а у циљу обликовања грађевинских честица, а разматран ће бити и Извјештај о раду Скупштине града у протеклој години, те Извјештај о раду сталних радних тијела Скупштине за протеклу годину. Разматране ће бити и тачке дневног реда које се односе на програм рада и финансијски план јавних установа на подручју општине, као и Приједлог одлуке о економској цијени услуге Предшколске установе „Трол“ за текућу годину, те Информације о стању јавног реда и мира, безбиједности грађана и имовине на подручју Дервенте за 2020. годину.

На приједлог шефа Клуба одборника СДС-а Пере Ђурића на дневни ред уврштен је и Приједлог рјешења о разрјешењу једног члана Комисије за избор и именовање, те Приједлог рјешења о именовању једног члана те Комисије.

Ријечи би требало да буде и о именовању секретара Скупштине града.

 

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

НАСТАВА НЕЋЕ БИТИ КАО
ПРИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

Derventski List

ПОДРШКА НАЧЕЛНИКА ЗА ПОСЈЕТЕ
ЧЛАНОВИМА БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

Derventski List

Засједање обиљежиле полемике

Derventski List