Derventski list
Новости

СП: Нешић да саопшти која је цијена
преласка Земуновића у ДНС

Градски одбор Социјалистичке партије Дервента позива предсједника ДНС-а Ненада Нешића да јавности саопшти која је цијена преласка Мирка Земуновића у ДНС и по којим је критеријумима закључио да је Земуновић „велик човјек“ и „људска величина“.

– Нешићева тврдња „да је очиглeдно да људи који гледају свој интерес и који су преварили грађане трче у власт“ код Земуновића је нејприхватљива јер је истом била најважнија фотеља и функација предсједника Скупштине, до које је дошао уз још неразјашњене околости и цијену – саопштено је из ове странке.

Додају да се “најмање Земуновић водио интересима грађана и Републике Српске када је напустио Социјалистичку партију и коалицију странка које су чиниле вишегодишњу скупштинску већину у Дервенти, које су учиниле највише да Дервента добије статус града “.

– Јавност подсјећамо да је Земуновић захваљујући Социјалистичкој партији по други пут дошао до одборничког мандата у Скупштини општине Дервента, након чега је на најгрубљи начин изневјерио не само партијске другове већ и бираче, и одлучио да постане прелетач. Јавност подјећамо да је Земуновић уживао вишегодишње повластице у Социјалистичкој партији, гдје је обављао и дужност секретара партије. Све до краја 2020. године учествовао је у коалиционим договорима, а након конституисања новог сазива скупштине требао је добити додатне повластице за себе и остале чланове породице – наводи се у саопштењу.

Додају да је у вријеме изборне кампање искористио све погодности и партијске ресурсе, а  људима на терену обећавао је и знатно више него што је имао овлаштења Општинског одбора.

– Земуновић се након тога предомислио и показао дјелом да ријеч и договор за њега нису ништа и да је вреднија понуда из друге политичке опције, која у потпуности јавности није позната. Његове тврдње у медијима да није знао колика је плата предсједника Скупштине су чиста лаж , а шансу је примјетио и у чињеници да функцију предсједника може обављати и особа са средњом стручном спремом коју Земуновић има. Из свега наведеног може се закључити да је ријеч о особи којој је најпречи лични интерес,  а не интерес грађана и Републике Српске као што Нешић мисли, и да се најмање ради о „великом човјеку“ и „људској величини“ – додали су из СП-а.

Социјалисти Дервенте настављају да реализију програм „Ударнички за Дервенту“ са којим су добили повјерење грађана и освојили четири одборничка мандата, те постигли најбољи изборни резултат на локалним изборима.

Након искључења Земуновића из партије у Скупштини града формиран је Клуб одборника Социјалистичке партије којег чине три одборника и који ће наставити да реализују програмске активности и програме.

– Земуновићу и Нешићу поручујемо да прије него што почну да раде у интересу грађана Дервенте и Републике Српске да јавности открију колико вриједи нова скупштинска већина, односно мјесто предсједника Скупштине града и 15 одборник у новој скупштинској већини, не рачунајући само званичну плату – наводи се у саопштењу.

 

Социјалистичка партија је у континуитету давала значајан допринос развоју Дервенте, кроз године мукотрпног рада, обнове и одговорног понашања према грађанима, а добијање статуса Града је врхунац исправне и одговорне политике са којом се Социјалисти поносе.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Дому здравља потребна
додатна финансијска подршка

Derventski List

НОВИ ДИО ВРТИЋА„ТРОЛ“
ОТВАРА ВРАТА 24. ОКТОБРА

Derventski List

У ИЗОЛАЦИЈИ ЈОШ 28 ОСОБА

Derventski List