Derventski list
Новости

Ковид-19 потврђен код
једне особе из Дервенте

Вирус корона потврђен је код 115 особа у Републици Српској, од којих је једна из Дервенте, а евидентиран је и 21 смртни случај, подаци су Института за јавно здравство РС.

Према мјесту пребивалишта, 25 особа је из Бањалуке, 11 из Зворника, десет из Прњавора, по девет из Кнежева и Шипова, по осам из Бијељине и Градишке, шест из Новог Града, по пет из Лакташа и Шековића, четири из Челинца, три из Милића, по двије из Братунца, Котор Вароша и Приједора и по једна из Власенице, Дервенте, Доњег Жабара, Мркоњић Града, Пелагићева и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је шест особа из Бањалуке, четири из Градишке, по двије из Добоја и Источне Илиџе и по једна из Гацка, Шамца, Новог Града, Кнежева, Источног Новог Сарајева, Трнова и Бијељине.

До сада су у Републици Српској потврђена 59.374 случаја вируса корона, а преминулo je укупно 3.140 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 40.986 особа, а тестирано је укупно 249.838 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.201, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 542, а у осталим болницама 659. На респиратору је 101 особа (58 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 43 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 8.733 особе, а надзор је завршен код 172.596 особа.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПРЕСТАЈЕ ДА ВАЖИ НАРЕДБА
О ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ

Derventski List

ЗАРАЖЕН ЈОШ
ЈЕДАН ДЕРВЕНЋАНИН

Derventski List

БОЉИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД
СТАНОВНИКА ГЛАВНИ ЗАДАТАК

Derventski List