Derventski list
Новости

Сахрана потпуковника
Недељка Којића данас

Командант Осињске бригаде, те 2. Озренске бригаде и члан Оперативне групе Добој, потпуковник Недељко Којић преминуо  је у 70. години, а биће сахрањен данас у 13.30 часова на Новом гробљу у Побрђу у Бањалуци.

Којић је рођен 2. фебруара 1951. године у Великој Сочаници, односно Дервенти, а послије средње школе уписује Војну академију копнене војске, смјер оклопне и механизоване јединице и Командно штабну академију копнене војске. Одбрамбено – отаџбински рат га затиче као наставника на Катедри тактике у Школском центру оклопно – механизованих јединица „Петар Драпшин“ у Бањалуци.
Којић ратни пут започиње средином августа 1991. године у 329. оклопној (послије 1. оклопна бригада ВРС) бригади ЈНА, а као дио 5. бањалучког корпуса у саставу ЈНА упућен је на простор Западне Славоније.
На почетку операције „Коридор 92” команда Првог крајишког корпуса распоређује Којића у састав 27. моторизоване бригаде, те преузима мјесто команданта. Када је ВРС изашла на Саву, упућен је на Озрен на  дужност команданта 2. Озренске бригаде. Био је и начелник штаба 3. Мајевичке бригаде, те командант
Српске пбр. која је била привременог и мешовитог састава (сви борци су били из састава Источно – босански корпус ВРС). Послије рата службовао у саставу 2. Оклопне бригаде ВРС, која је била стационирана у касарни „Здравко Челар“ у Дервенти. Пензионисан је 17.1 децембра 1999. године.Више пута је одликован и похваљен. Био је ожењен и отац сина и кћерке.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ОБИЉЕЖЕНА
СЛАВА ПОЛИЦИЈЕ

Derventski List

НЕМА НОВИХ
ОБОЉЕЛИХ У ДЕРВЕНТИ

Derventski List

УСКОРО УРЕЂЕЊЕ ДИЈЕЛА
ТРГА И ТРИДЕСЕТАК ПУТЕВА

Derventski List