Derventski list
Култура

Бесплатна чланарина за
126 радника Дома здравља

Као знак подршке медицинским радницима и њиховој борби за пружање здравствене њене грађанима у вријеме пандемије корона вируса, Народна библиотека „Бранко Радичевић“ поклонила је годишње чланство за 126 заинтересованих медицинара, а поводом Свјетског дана књиге бесплатно чланство у библиотеци добили су и суграђана који су 23. априла исказали жељу за чланском картом.

– На Свјетски дан књиге чланарину за сљедећу годину обезбиједила су 203 суграђанина, те сада имамо 3.296 чланова наше установе, од чега 1.339 чланова на одјељењу за одрасле, док је на дјечијем одјељењу право на чланску карту остварило укупно 1.957 малишана – казала је директорица библиотеке Мирјана Плиснић додавши да је библиотека наградила и највјерније читаоце у протеклој години.

– Милош Ковчић лани је прочитао 78 књига што га је окитило титулом читаоца који је прочитао највише дјела у одјељењу за одрасле, док је Јелена Прерадовић прочитала 108 књига током протекле године, те се тим бројем истакла у одјељењу за дјецу. Наши вјерни читаоци заслужили су и поклоне – објаснила је Плиснићева.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

НА ПОЛИЦАМА
85 НОВИХ НАСЛОВА

Derventski List

„СВЕТОЗАР ТРЕЋИ“ ДОНИО СМИЈЕХ

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: “ПЕТКАНА”

Derventski List