Derventski list
Новости

На Ковид-19 позитивно још
десет особа из Дервенте

Код 275 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, a медју њима је десет особа из Дервенте, а пријављено је и 16 смртних случајева.

Према мјесту пребивалишта, 65 заражених особа је из Бањалуке, 31 из Бијељине, 15 из Приједора, 13 из Лакташа, 11 из Требиња, по десет из Дервенте и Шамца, девет из Модриче, по осам из Козарске Дубице и Угљевика, по седам из Гацка и Теслића, по шест из Добоја, Мркоњић Града, Новог Града, Прњавора и Челинца, по пет из Брода, Градишке и Зворника, по четири из Билеће, Котор Вароша и Шековића, по три из Кнежева и Шипова, по двије из Власенице, Источног Новог Сарајева, Лопара, Љубиња, Милића и Рудог и по једна особа је из Братунца, Источног Старог Града, Петрова, Рибника, Српца и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 16 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Бања Луке и Лакташа и по једна особа из Брода, Шамца, Теслића, Петрова, Требиња, Шипова, Градишке, Прњавора, Хан Пијеска, Бијељине, Доњег Жабара и Новог Града.

До сада je у Републици Српској потврђенo 61.780 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.350 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 42.714 особа, а тестирано је укупно 257.777 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 769, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 325, а у осталим болницама 444. На респиратору су 84 особе (43 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 41 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6.727 особа, а надзор је завршен код 180.264 особе.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПРОЧИТАЈТЕ РАСПОРЕД НАСТАВЕ
У ПРОГРАМУ РТРС-А

Derventski List

Црвени крст истрајан у
хуманости упркос пандемији

Derventski List

СНСД ДЕРВЕНТА: РЕЗУЛТАТИ
ЈОШ НИСУ КОНАЧНИ

Derventski List