Derventski list
ИЗДВОЈЕНО РС-РЕГИЈА

Странци и даље требају
PCR тест за улазак у БиХ

Савјет министара данас није усвојио приједлог одлуке о новим условима за улазак страних држављана у БиХ, што значи да особе које су вакцинисане или преболовале вирус корона и даље не могу ући без негативног PCR теста.

Одлука подразумијева да ће у БиХ, без PCR теста, моћи ући само држављани Хрватске, Србије и Црне Горе, а сви остали странци ће при уласку у БиХ морати показати негативан PCR тест не старији од 48 часова.

Такође, Савјет министара БиХ данас није усвојио ни да се странцима омогући улазак са негативним брзим антигенским тестом.

Ове одлуке засигурно ће изазвати ново огорчење радника из сектора туризма, хотелијерства и угоститељства, али и других бранши. Попуштање мјера на границама је била нада за спас туристичке сезоне, али и привреде која трпи огромне посљедице.

Подсјетимо, у септембру прошле године је донесена одлука о измјенама услова за улазак странаца. Тако је свим страним држављанима, осим за сусједе Хрвате, Србе и Црногорце, потребан негативан PCR да би ушли у БиХ.

Иако је у току имунизација људи широм свијета, а велики број особа је већ преболовао Ковид-19, власти БиХ ни данас нису препознале значај да на вријеме прошире могућности уласка у земљу, на првом мјесту због туризма.

http://www.glassrpske.com

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

“НЕМАЊИЋИ” ДОНИЈЕЛИ
РАСКОШ КРАЉЕВИНЕ

Derventski List

ОД АПРИЛА ЛЕТ
БАЊАЛУКА – МОСКВА

Derventski List

КАРАНТИН НА ПЛЕХАНУ
НАПУСТИЛО 11 ОСОБА

Derventski List