Derventski list
Eкономија ИЗДВОЈЕНО

Кинеска компанија заинтересована
за отварање погона у Дервенти

Представници кинеске компаније „Healthcare Europe“, једног од највећих произвођача асортимана од меморијске пјене, данас су градоначелнику Милораду Симићу и његовим сарадницима представили намјеру за отварање погона у БиХ, те да им је Дервента у фокусу интересовања због повољних услова пословања.

Генерални директор компаније која послује у Руми Чанг Цјао Ђун казао је да је за „Healthcare Europe“ Дервента погодна локална заједница за инвестирање.

– Желимо да овдје отворимо компанију која би производила мадраце, надмадраце и јастуке од меморијске пјене, а који би били намијењени иностраном тржишту. Вриједност извоза на мјесечном нивоу била би од три до четири милина евра, а у погону би, за почетак, било запослено око стотину радника – рекао је Цјао Ђун додавши да је ова компанија заступљена и у другим земљама.

– У САД-у имамо три компаније, по двије производне фабрике у Шпанији, Кини и на Тајланду и по једну у Словенији и Србији. Такође, имамо и малопродајне објекте широм Европе, а план је да послије двије или три године,и у БиХ отворимо малопродајне објекте – објаснио је Цјао Ђун.

Градоначелник је послије састанка казао да је интересовање кинеских инвеститора за Дервенту још један доказ да је ова локална заједница препозната као позитиван примјер сарадње са привредним сектором.

– Дервента је још једном препозната као локална заједница која је получила велик број страних инвеститора и вјерујем да су директор и остали чланови делегације задовољни свим елементима које смо им представили. Дервента има извоз вриједан 333,5 милиона КМ, око 7.000 запослених и најмању стопу незапослености, уз поштивање привредних принципа и транспарентности – казао је Симић додавши да сматра су ови параметри били довољни да заинтересују представнике компаније „Healthcare Europe“.

Нагласио је да би реализација ове инвестиције отворила врата за нова запошљавања, не само становника Дервенте, већ и околних општина.

Састанку су, поред градоначелника, присуствовали и народни посланик Игор Жунић, власник предузећа „Санино“ Радован Пазуревић, те в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ЂУРИЧИЋИМА УРУЧЕНА
ПОМОЋ ОД ПРЕМИЈЕРА

Derventski List

ОПШТИНИ ДЕРВЕНТА
ПРЕСТИЖНО ПРИЗНАЊЕ

Derventski List

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО
ЈОШ 14 ОСОБА У „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

Derventski List