Derventski list
Спорт

Лазаревић поново
на клупи “Текстилца”

Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Текстилац и у новој сезони биће досадашњи стратег Миле Лазаревић, а први тренер Дејан Пијеловић. Припреме за сезону 2021/22 ће почети у понедјељак, 12. јула, кажу у управи дервентског прволигаша.

Циљ је да се са искусним стратегом настави серија добрих резултата од прошле сезоне када је Текстилац освојио пето мјесто у Првој лиги Републике Српске, што ће бити олакшано чињеницом да је локална заједница повећала издавања за овај спортски колектив.

– Руководство Града Дервента имало је разумјевање за Текстилац кроз поврећање финансијског оквира у овој години што ће нам олакшати функционисање и остварење такмичарских циљева. Напомињемо да ни ова средства нису довољна тако да ћемо се и током наредне сезоне ослањати на наше спонзоре и пријатеље, прије свих „Фруцта траде – Корт маркете“, а потом и на предузећа „МБ Моторс“, “Гатарић”, “Геокоп”, “Флора” „Империја“, „Тим електортехнике“ и друге, кажу у дервентском прволигашу.

Из управе поручују да су добили обећања да ће локална заједница издвојити средства за завршетак уређења свлачионица, једног од кључних инфраструктурних предуслова за испуњавање услова за такмичење у овом рангу.

Када је у питању играчки кадар, у предстојећој сезони рачуна се на све фудбалере који су дрес Текстилца носили прошле сезоне, а како је извијесно да ће неколико играча промијенити средину, из управе најављују адекватна појачања са којима се већ преговара.

С обзиром на позитиван расплет преговора са Градом Дервента ускоро ће се одржати завршетак започете Скупштине клуба на којој ће бити изабран предсједник клуба и чланови управе.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Боксери се припремају
за предстојећа такмичења

Derventski List

КОМПЛЕТИРАН ИГРАЧКИ
КАДАР ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА

Derventski List

ЈОШ СЕ ЧЕКА РАСПЛЕТ
О СУДБИНИ “ТЕКСТИЛЦА”

Derventski List