Derventski list
Култура

Цвијетин Лобожински аутор
најљепше пјесме о љепотама вода

Аутор пјесме под називом „На обали реке“ Цвијетин Баја Лобожински из Новог Сада побједник је наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода.

На наградни конкурс поводом 20. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2021“, који традиционално организује Српски књижевни клуб „Вихор“, стигло је 87 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Бугарске, Њемачке и Швајцарске.

Побједник у категорији шаљиве пјесма је Гордана Илић из Добоја са пјесмом „Уловио сам сома једног“, а у категорији „Укрински цвијет“ најбољом је проглашена пјесма „Љубавни плес Укринског цвијета” Славе Станојевић из Теслића, саопштили су из „Вихора“.

Похваљене су пјесме Раде Јањушић из Добоја, Миреле Гаврановић из Челинца, Александре Мракић из Градишке, Вере Kоропкин Ратковац, Евите Бојковац и Милорада Ђурђевића из Дервенте.

Најљепше пјесме о љепотама вода ове године бирао је трочлани жири на чијем је челу била проф. Санела Станковић, уз помоћ проф. Далиборке Малешевић и Савка Пећића.

Из „Вихор“ су додали да ће Међународна манифестација „Прљача 2021“ бити одржана 7. августа у Центру за културу, а под покровитељством градоначелника Милорада Симића.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПРЕДСТАВА И ПОКЛОНИ
У БИБЛИОТЕЦИ УЉЕПШАЛИ ПРАЗНИКЕ

Derventski List

“ПРЉАЧУ” ОКИТИЛА
НИСКА СТИХОВА

Derventski List

ЕВИТИНИ “КАМЕНЧИЋИ”
НАЈБОЉА ПРИЧА ЗА ДЈЕЦУ

Derventski List