Derventski list
Друштво

Припреме за фестивал
етно – пјесме

Послије запажених наступа са инструменталним саставом на којим су чланови пјевачких група СКУД-а „Дервента“ побрали бројне симпатије, ова постава наставља вриједно да ради на припреми Фестивала етно пјесме који је заказан за 21. август. Ово ће бити пето издање ове манифестације која се, традиционално, одржава у оквиру Великогоспојинских свечаности на Тргу православља.

– Претходни период, упркос потешкоћама условљеним пандемијом, обиљежен је низом наступа на концертима, као и ширењем репертоара захваљујући активном раду под руковођењем професорице Милијане Жунић. На годишњем концерту нашег друштва публици се премијерно представила и мушка пјевачка група, која је заједно са ранијом поставом женске пјевачке, учествовала на концерту етно музике хуманитарног карактера у Прњавору. Свој допринос обогаћивању дервентске културне сцене дали су и учешћем на манифестацији „Љетна арт сцена“ гдје су учествовали и лани – казали су из СКУД-а „Дервента“.

– Наше групе су се представиле и наступом у јутарњем програму РТРС-а, протеклог викенда, а програмом у порти манастира Осовица код Српца увеличали су дане уочи празника иконе Пресвете Богородице Тројеручице – рекли су из СКУД-а.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Jош једна прилика да
малишани науче пливати

Derventski List

САСТАНАК О ПРЕВЕНЦИЈИ
НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

Derventski List

Заражена једна
особа из Дервенте

Derventski List