Derventski list
ИЗДВОЈЕНО РС-РЕГИЈА

РС и Србија обиљежавају
заједнички празник

Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који се 15. септембра обиљежава у Републици Српској и Србији, у Дервенти се обиљежава истицањем заставе Српске на зградама јавних институција, установа, те на градским трговима, а Одсјек за борачко – инвалидску заштиту је поводом празника обезбједио заставе и за домове сурађана.

Из Министарства управе и локалне самоуправе становници су позвани да 15. септембра на своје домове истакну српске тробојке. У Бањалуци је уочи празника одржана свечана академија којој су присуствовали и највиши званичници Српске, док се централна манифестација поводом празника одржава данас у Београду.

Поводом заједничког празника парламенти у Републици Српској и Србији, на дан празника, треба да усвоје Закон о употреби српског језика у јавном животу и заштити и очувању ћириличног писма. Њиме се предвиђа ширење употребе ћириличног писма, као и стимулативне мјере за приватни сектор, односно олакшице за оне који се одлуче да у свом раду и пословању користе ово писмо.

У Народној скупштини Српске поводом празника уприличена је изложба најљепших ћириличних рукописа.

У календар заједничких празника, Српска и Србија су протекле године уписале 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, када се обиљежава годишњица пробоја Солунског фронта.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ИЗАБРАНА НОВА УПРАВА
РУКОМЕТНОГ КЛУБА

Derventski List

ПРОСТОРИЈЕ “ИЗВОРА” НА ПЛЕХАНУ
ДОБИЛЕ ЧЕТВРТОГ СТАНАРА

Derventski List

СВАКО ЧЕТВРТО ВОЗИЛО БЕЗ ЗИМСКЕ ОПРЕМЕ

Derventski List