Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Култура

Малишани се одлично снашли
у свијету музике

Бројна публика вечерас је у Центру за културу бодрила полазнике музичке радионице “Соната” на њиховом првом концерту, а малишани од четири до осам година показали су да се итекако добро сналазе у свијету музике.
На концерту су се представили малишани из Дервенте и Брода, њих 20, који су наступили као хор пјевајући дјечије пјесмице, док је чак десет малишана наступило самостално.
Уна Јовичић, Ђорђе Ристић, Милица Бијелић, Leon и Lucas Schumacher, Екатарина Пекез, Уна Панић, Филип Грабовац, Јелисеј Галицкиј, Габријел Жарић, Наталија Ђукић, Маријана Јочић и Сара Дубајић публици су сервирали мноштво музичких посластица, од успаванке, па до дјела класичне музике
Професорица музике Валентина Шатара и идејни творац музичке радионице казала је да је првобитна идеја била да малишани имају наступ само за родитеље, али да је због великог интересовања наступ претворен у концерт.
– За малишане ово је био први јавни наступ и једва су дочекали да покажу шта знају и на чему су то тако предано, али са уживањем радили – казала је она додавши да су малишани и водили програм, а како већина још увијек не зна да чита, сав програм су учили напамет.

Концерт је затворио наступ Маје Орландо, талентоване младе музичарке.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

РАЗМОТРЕНА ПИТАЊА ИЗ
ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Derventski List

ПОКЛАДНО ДРУЖЕЊЕ
У ДОМУ ХКД “НАПРЕДАК”

Derventski List

МОШТИ ТУМАНСКИХ СВЕТИТЕЉА
СТИГЛЕ У ДЕРВЕНТУ

Derventski List