Derventski list
Новости

Уређен прилаз до Ватрогасног дома,
боља безбједност поред школа

Неколико инфраструктурних пројеката, чија реализација је почела током ове грађевинске сезоне, у завршној је фази, а ради се о вањском уређењу новог Ватрогасног дома, наткривању новоизграђеног објекта испод трибина Фудбалског клуба „Текстилац“, као и о неколико новитета када је у питању безбједност пјешака.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе објаснили су да су ови пројекти при крају и да слиједе завршни радови.

– Када је у питању вањско уређење Ватрогасног дома до сада су завршене подземне инсталације и уређен плато, а у наредном периоду требало би да буде завршено спајање инсталација са објектом. Асфалтирана је и Мотајичка улица која води до Ватрогасног дома. Преостало је још уређење пјешачке стазе – казали су у овом одјељењу.

Додали су да је завршен и већи дио посла када се ради о наткривању објекта испод трибина Фудбалског клуба „Текстилац“.

– Завршено је зидање и постављање бетонске арматуре и рожњаче, а за неколико дана очекије се и наткривање објекта. Из буџета града за овај посао издвојено је 40.000 марака, а уговор о извођењу радова потписан је крајем марта са предузећем „Ехта-Р“ – прецизирали су из одјељења.

У претходном периоду постављена је и заштитна ограда у Улици Светог Саве у близини Основне школе „19. април“, а ради се о једном дијелу уговора о изградњи уличног мобилијара.

– Заштитне ограде за пјешаке постављење су како би безбједност ђака и свих пјешака у тој улици била већа, а осим тога, слиједи и постављање стубића и паркинг локатора – додали су у одјељењу.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Ускоро повећање плата и пензија,
до краја године још једно повећање

Derventski List

У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ УЛОЖЕНО
ОКО ДВА МИЛИОНА КМ

Derventski List

НАРЕДБА О РАДУ ТОКОМ
ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА

Derventski List