Derventski list
Друштво РС-РЕГИЈА

Почела с радом апликација
са цијенама горива у РС

Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпама у Републици Српској.

– Захваљујући апликацији, која се може преузети у Гугл Плеј продавници грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске – навели су из ресорног министарства.

У саопштењу се додаје да Министарство трговине и туризма Републике Српске на овај начин потрошачима у омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди.

– То ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента – наводи се у саопштењу.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

– Напомињемо да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања – истакли су из министарства.

http://www.nezavisne.com

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПОЧЕЛО ИЗДАВАЊЕ
ЉЕКАРСКИХ УВЈЕРЕЊА

Derventski List

ЛОКАЦИЈЕ РАДАРА У БиХ
ОД САДА НА ГУГЛ МАПАМА

Derventski List

Вишејезичност немјерљиво
богатство сваког друштва

Derventski List