Derventski list
Друштво РС-РЕГИЈА

Продужен конкурс за упис кадета
на Полицијску академију и САЈ

Министарство унутрашњих послова Републике Српске продужило је јавни конкурс за упис 280 кадета мушког пола у XXV класу Полицијске академије Бањалука и упис 20 кадета мушког пола у XI класу Специјалне антитерористичке јединице, због великог интересовања

Конкурс је отворен до 2. јула, а прво учешћа имају држављани Републике Српске, односно БиХ, који на дан затварања конкурса имају најмање 18, а највише 25 година и који имају најмање IV степен стручне спреме.

– Кандидат треба да буде физички и психички способан за рад, а то се утврђује на основу љекарског увјерења издатог од надлежне здравствене установе. Против кандидата не смије да буде покренут кривични поступак, нити да му је правоснажном пресудом изречена казна за кривично дјело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична дјела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажном пресудом изречена казна закона до шест мјесеци. Кандидат не смије бити кажњен ни за прекршај са обиљежјем насиља, а његове досадашње понашање, навике и склоности треба да указују на подобност кандидата за обављање полицијских послова – наводи се у конкурсу.

Такође, кандидат не смије бити отпуштен из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година. Услов конкурса је и да кандидату у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година. Кандидат треба да посједује и возачку дозволу Б категорије.

– Све  потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку www.education.muprs.org и на број телефона 051/333-606 – саопштили су из МУП-а РС.

 

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ДРУГАРИ ИЗ “БАМБИЈА” ВЈЕЖБАЛИ У
ФИТНЕС ЦЕНТРУ “BODYART”

Derventski List

Забрањен увоз више од
20 тона мандарина из Турске

Derventski List

Десет пресретача од
сутра на путевима у РС

Derventski List