Derventski list
Новости

У току пријаве за бесплатну
обуку из програмирања

У оквиру пројекта Унапређење тржишта рада и повећање запослености, а који проводи Међународна организација рада као дио пројекта LEP II који финансира Европска унија, расписан је јавни позив за бесплатну обуку 30 полазника за PHP Web Development.

Полазници ће на укупно 144 часа усвајати теоријска и практична знања кроз рад на конкретним пројектима, током којих ће обрађивати укупно четири модула и то основе развоја софтвера, програмирање HTML5 са JavaScript i CSS3, увод у PHP програмирање и напредно PHP програмирање.

Рок за пријаву је 8. јул, а услов је да је кандидат држављанин БиХ са навршених 18 година, као и да има трогодишњу или четворогодишњу средњу стручну спрему, да је као незапослена особа регистрован на евиденцији Завода за запошљавање РС, те да имају основно познавање енглеског језика и рада на рачунару. У позиву се наводи да ће предност имати кандидати из Дервенте, Лакташа, Бањалуке, Челинца, Градишке и Српца.

Пријава треба да садржи скениране копије или фотографије личне карте или извода из матичне књиге рођених, диплому о завршеној средњој школи, диплому о стеченом академском звању, завршеном курсу енглеског језика и завршеном курсу за рад на рачунару. За све кандидате биће проведено улазно тестирање које обухвата познавање енглеског језика и математичко – логички тест.

Обука ће бити организована у просторијама Технолошког центра „Lanaco“ у Бањалуци или онлајн, а почетак је планиран 5. септембра.

Више информација о пројекту доступно је на интернет страници www.partnerstvo.ba, а додатне информације могу се добити и упитом на мејла на адресу nikolab@lir.ba.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

РТРС О ЗЛОЧИНИМА
НАД СРБИМА У ДЕРВЕНТИ

Derventski List

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА
УЗ ЦРВЕНИ КРСТ

Derventski List

НОВИ ДИО ВРТИЋА НА ПРОЉЕЋЕ ПРИМА ПРВЕ МАЛИШАНЕ