Derventski list
Друштво РС-РЕГИЈА

Повећање плата за
100 КМ у више сектора

Влада Републике Српске утврдила је данас по хитном поступку законске приједлоге којим се предвиђа повећање плата запосленим у јавним службама, здравственом сектору, полицији, просвјети, правосуђу, култури и јавној управи.

Разлог за доношење ових закона је увећање платних коефицијената за запослене у јавним установама у области здравства и јавним службама Републике Српске, а у циљу побољшања материјалног положаја запослених. Платни коефицијенти се увећавају у одређеном проценту и то тако да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Ови закони представљају једну од мјера Владе Републике Српске које доприносе привредном расту и повећању плата радника, као и побољшању економско-социјалног положаја запослених у јавним установама у области здравства РС.

Влада је утврдила, по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима, Приједлог закона о измјени Закона о платама запослених у области културе, те Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у органима управе.

Разлог за доношење ових закона је увећање платних коефицијената за запослене у наведеним областима, а с циљем побољшања материјалог положаја запослених. Платни коефицијенти се увећавају у одређеном проценту, на начин да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ.

Такође, Влада Републике Српске утврдила је, по хитном постуку и Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Спрске. Разлог за доношење овог закона је увећање платних коефицијената за запослене у институцијама правосуђа, осим плата носилаца правосудних функција (судија и тужилаца), а у циљу побољшања материјалног положаја запослених. Платни коефицијенти се увећавају у одређеном проценту и то тако да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

БЕНД РОЂЕН ПОД
ОКРИЉЕМ ШКОЛЕ

Derventski List

Адреналински спорт желе
да приближе суграђанима

Derventski List

ВАТРОГАСЦИМА ДОНАЦИЈА ЗА БОЉУ
ОПРЕМЉЕНОСТ ВОЗНОГ ПАРКА

Derventski List