Derventski list
Култура

Међународни илиндански
пјеснички сусрети сутра

Међународни илиндански пјеснички сусрети „Прљача“ сутра ће доживјети своје 21. издање, а окупљање пјесника из БиХ и региона у циљу промоције писане ријечи и туристичких потенцијала Дервенте, биће увеличано додјелом награда побједницима конукрса за избор најбољих пјесама посвећених љепотама вода.

„Прљача“ је препознатљива манифестација дервентског Српског књижевног клуба „Вихор“ из којег су нагласили да ће награда за најбољу пјесму посвећену љепотама вода сутра бити уручена Гојку Мандићу из Бањалуке за пјесму „Шта све ријека има“.

Побједник у категорији шаљива пјесма је „Споразум“ дервентске пјесникиње Евите Бојковац, а у категорији укрински цвијет побједу је однијело „Кратко весеље“ Весне Марковић из Дервенте.

Почетак манифестације чији је генерални покровитељ Градска управа Дервента, и коју је први подржало и Министартво просвјете и културе Републике Српске, је у 11 часова у Центру за културу. Програмо је предвиђена и промоција зборника који садржи све пјесме које су на наградни конкурс доставили пјесници из многих држава, те излазак на ријеку Укрину у Босанским Лужанима код ловачке куће, те обилазак Спомен – парка у овом селу.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

СИЗИФ НАСТАВЉА
МИСИЈУ ОПИСМЕЊАВАЊА

Derventski List

Милутиновић сутра
излаже у Дервенти

Derventski List

НА ПОЛИЦАМА
85 НОВИХ НАСЛОВА

Derventski List