Derventski list
Култура

Књижевност одржава
здравим крвоток језика

Претпосљедње издање љетње манифестације „Пркос – фест“ планирано је као дводневна шетња свијетом књижевности, а дервентској публици синоћ су се представили књижевници Дајана Петровић и Марко Миловановић Марун, чија су дјела крунисана и наградом „Стражилово“.

– Задовољство ми је што сам учесник овог фестивала, првенствено због тога што „Пркос – фест“ настоји да његује и представи најразличитије видове умјетничког стваралаштва и умрежи релативно млађе генерације стваралаца различитих орјентација. Успут, фестивал његује живу ријеч која је у кризи у односу на писану, а без које нема здравог крвотока језика нити стваралаштва исписаног на њему – рекао је Марко Миловановић.

Петровићева је истакла да вјерује да „Пркос – фест“ покреће умјетнике да се изнова враћају и учествују у овој манифестацији.

– Мени је част бити гост ове манифестације иза које стоје људи на које се може и ваља ослонити и чини да сви учесници пожеле изнова долазити и бити њеним учесником – рекла је Петровићева која се представила опусом пјесама из књиге „Песма је дошла до мене“, а које су настајале уназад десетак година.

За данас је планирана кафа са писцем у хотелу „Бисер“ од 11 часова, када ће своја дјела представити Слађана Нина Перковић и Ирена Станковић.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Свједочанство о бесмртности
Јесењиновог дјела и лика

Derventski List

Бесплатна чланарина за
126 радника Дома здравља

Derventski List

Концерт “Viva la musica” сутра

Derventski List