Derventski list
Новости РС-РЕГИЈА

Кандидати се од сутра
боре за наклоност бирача

Кампања пред опште изборе у БиХ почиње сутра када стартује период од 30 дана током којих је дозвољено емитовање и објављивање плаћеног политичког оглашавања, као и непосредног обраћања кандидата.

Из Регулаторне агенције за комуникације БиХ нагласили су да изборна тишина почиње 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно 1. октобра, у седам часова и траје до њиховог затварања, а забрана објављивања резултата испитивања јавног мњења на снази је од 30. септембра у седам часова до затварања бирачких мјеста.

РАК је подсјетио на обавезу поштовања Поглавља 16 Изборног закона БиХ и Правилника о медијском представљању политичких субјеката у периоду од дана расписивања до дана одржавања избора.

Општи избори у БиХ заказани су за 2. октобар на којим право гласа има укупно 3.368.666 бирача. На гласачким листићима наћи ће се 7.257 кандидата од којих је четрдесетак Дервенћана. Међу кандидатима су они који се бора за функције предсједника и потпредсједника Републике Српске, предсједништво БиХ, Парламент БиХ и Народну скупштину РС, Парламент ФБиХ, као и кантоналне скупштине у ФБиХ.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ДНС ПРОСЛАВИО
КРСНУ СЛАВУ

Derventski List

Чардак мрља на лицу правде

Derventski List

Застоји у испоруци
струје данас и сутра

Derventski List