Derventski list
Новости

Служен помен погинулим
борцима из Дријена

У Дријену је данас, на празник Мале Госпојине, служен парастос и одата пошта борцима из тог села погинулим у Одбрамбено – отаџбинском рату.

На спомен – обиљежју подигнутом поред цркве у овом селу уклесана су имена петорице мјештана који су животе положили бранећи своју отаџбину.

– Ови људи, који су изгубили животе бранећи нашу слободу и мир, наша огњишта, имали су од 26 до 42 године. Били су у годинама када су највише себе могли да дају својим породицама и својој заједници, али им је стаза живота прекинута. Зато је важно да и данас, послије свих ових година, чувамо успомену на њих. Наша борба била је тешка, жртве су велике, али није мала ствар што данас можемо да живимо на својим огњиштима, што пијемо воду из својих азни и што смо своји на своме – поручено је током парастоса.

Пошту погинулим и преминулим борцима из овог села одали су чланови њихових породица, замјеник градоначелника Синиша Јефтић, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, делегација Градске борачке организације и политичких партија СНСД, СДС, СП и ПДП.

 

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ДОНЕСЕНЕ НОВЕ НАРЕДБЕ О
РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

Derventski List

УПЛАТА ПРЕОСТАЛОГ
ИЗНОСА, ПА СТАРТ ПРОЈЕКТА

Derventski List

КРЕЋЕ ПРИЈАВА КАНДИДАТА ЗА
НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ

Derventski List