Derventski list
Новости

Корисно законско
рјешење и за Дервенћане

Закон о измјенама и допунама Закона о легализацији бесправно изграђених објеката којим се омогућава легализација индивидуалних стамбено – пословних објеката изграђених до 31. децембра 2013. године, а који је парламент Републике Српске прошле седмице усвојио по хитном поступку, биће од велике користи и за Дервенћане који су своје објекте подигли до наведеног периода.

Како је наведено приликом усвајања ових законских измјена, основ су били орто – фото снимци цијеле Републике Српске из 2013. године. Сви стамбено -пословни објекти, површине до 400 квадратних метара до тада снимљени, биће легализовано потпуно бесплатно. Процјењује се да ће на овај начин моћи да буду легализовано између 80.000 и 90.000 објеката у РС.

Да се ради о веома корисном законском рјешењу и за Дервенћане, потврдила је начелница Одјељења за просторно уређење Градске управе Споменка Живанић.

– Сви градови и општине су претходно подржали приједлог измјена овог закона, јер је ријеч о општој користи за све грађане Српске, па и за Дервенћане. Што се тиче конкретних података о броју објеката који ће њиме бити обухваћени, ми немамо евидентиран тај број, али у наредном периоду би требало да буде познато више информације – рекла је Живанићева додавши да би Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију требало да утврди универзалне обрасце за подношење захтјева за легализацију.

– На тај начин ће бити олакпшан рад општинама и градовима у провођењу измјена Закона о легализацији, с тим да ће се кроз те захтјеве тачно видјети које податке подносиоци захтјева треба да доставе – казала је Живанићева додавши да ће власници објеката требати да прибаве потврду да је њихов објекат евидентиран на снимцима закључно са 31. децембром 2013. године.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Од данас вакцинација припадника
МУП-а и просвјетних радника

Derventski List

Заражене двије
особе из Дервенте

Derventski List

ДЕРВЕНТА СТАБИЛНА И
УСПЈЕШНА ОПШТИНА (ФОТО)

Derventski List