Спорт

АТЛЕТИКА ПРИВЛАЧИ СВЕ ВИШЕ МЛАДИХ

Атлетски клуб „Сан“ из Прњавора од октобра прошле  године у Дервенти организује школу атлетике, а тренутно се „краљици спортова“ посветило 14 полазника од седам до 19 година.

Тренинзи се одржавају три пута седмично, а тренер и потпредсједник клуба Далибор Врховац каже је да је идеја за покретањем школе у Дервенти одавно постојала.

– Неки Дервенћани су  протеклих година долазили на тренинге у Прњавор, такмичили се и наступали заједно са нашом децом на такмичењима широм БиХ. Дакле, да бисмо испунили жељу свима и олакшали им тренирање, одлучили смо да почнемо са радом у Дервенти. У будућности, уколико будемо имали већи број заинтересованих и подршку планирамо основати и Атлетски клуб у Дервенти – рекао је Врховац.

Додао је да су нови чланови добродошли.

– Заинтересовани могу да дођу на наше редовне тренинге и то сваког понедељка од 18.30 часова у спортску дворану, средом од 19 часова у салу Основне школе „19. април“ и сваког петка од 20 часова у салу Основне школе „Никола Тесла“ у Дервенти. Позивамо све заинтересоване да се придруже школи атлетике, јер је овај спорт итекако постао актуелан у овом граду – додао је Врховац.

Он каже да у Дервенти има веома талентоване дјеце за овај спорт, који би, како каже, уз адекватан рад и труд могли да постану изванредни атлетичари.

– Најбоља међу њима је Теодора Милојевић која је са свега десетак тренинга већ успела крајем прошле године на два такмичења на којима је наступила да победи атлетичарке које тренирају три, четири године и које су првакиње БиХ – рекао је Врховац.

Такође, он је нагласио да су спорт и тренинзи итекако значајни за правилан раст и развој дјетета.

– Познато је да су атлетика, пливање и гимнастика базични спортови, односно, основни спортови које би сваки човек требало да зна и који су неопходно да би људски организам нормално функционисао. Бављењем било којим спортом, деца се правилно развијају, јачају организам и постају отпорни. Више физичке активности и мање седења кључни су фактори за здравље и правилан развој деце, са мање кривих кичми, равних стопала и других недостатака примећених у данашњем развоју деце – истакао је Врховац.

Тренер

Тренерским радом са дјецом Далибор Врховац се бави од 1997. године и до сада је са својим атлетичарима освојио хиљаде медаља широм свијета. Његови атлетичари су били прваци Републике Српске, БиХ, Србије, Словеније, Хрватске и Балкана у свим категоријама од „цицибана“ до ветерана. И сам је редован учесник свих такмичења која се организују за ветеране. Завршио је вишу тренерску школу 1999. године на Универзитету у Новом Саду на Факултету физичке културе, смјер виши тренер атлетике.

Related posts

Није мањкало узбуђења
на радничким играма

Derventski List

Рукометаши играју
за породицу Тривић

Derventski List

ЧЛАНОВИ „КИМЕ“ УСПЈЕШНИ НА ТУРНИРУ У БРОДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još