ИЗДВОЈЕНОНовости

Бољи живот у Дервенти први на листи приоритета

Нови, 11. сазив Народне скупштине Републике Српске,  конституисан је у уторак, а свечане заклетве осим народних посланика, међу којима су и тројица Дервенћана, положили су и највиши званичници Српске и то предсједник Републике Милорад Додик и потпредсједници Ћамил Дураковић и Давор Прањић, те српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

За предсједника парламента изабран је Ненад Стевандић, а овај сазив највишег законодавног дијела имаће четири потпредсједника.

Дио Народне скупштине су и три посланика из Дервенте, Игор Жунић и Денис Пијетловић из СНСД-а и Перо Ђурић из СДС-а који за Дервентски лист поручују да ће свој мандат настојати да искористе за добробит Дервенте, истичући да су на располагању свим својим суграђанима.

Жунић: Борба за сваког

човјека биће мој приоритет

Жунић, који у парламенту Српске и у овом мандату води Клуб посланика СНСД-а, поручује да је његов приорирет и даље борба за сваког грађанина Дервенте и Српске.

– Постати народни посланик је велика част и обавеза, а када те грађани по трећи пут изаберу, дају ти највеће повјерење и највећи број гласова међу кандидатима свих партија, онда је обавеза према њима далеко већа. У овом мандату очекујем, прије свега, да будем представник грађана Дервенте, али и цијеле Републике Српске. Борба за сваког човјека у овим тешким временима биће мој приоритет, а то значи да ћу кроз измјене законских рјешења захтјевати веће плате, квалитетнију здравствену и социјалну заштиту и боље образовање. Борићу се за пројекте у Дервенти, а овај мандат је период када треба интензивно да радимо на развоју институција у Дервенти за што имамо подршку власти у РС – рекао је Жунић додавши да ће кроз свој рад тежити заштити надлежности и јачању институција Српске, што је и један од највећих задатака СНСД-а.

– Народна скупштина треба да буде арена у којој ће посланици размијенити своје мишљење, дати идеје, упутити приједлоге, похвалити или критиковати. Парламент никако не треба да буде мјесто гдје ће се посланици вријеђати и омаловажавати. Стога, залагаћу се да у парламенту Српске влада достојанство, ред и међусобно уважавање, јер је то највиши законодавни дом и дом свих грађана РС. Поносан сам што сам већ девету годину представник мојих комшија, пријатеља, познаника, представник грађана Дервенте – казао је Жунић.

Пијетловић: Бићу на

располагању мојим Дервенћанима

Пијетловић, као дио Клуба посланика СНСД-а, истиче да ће у свом првом мандату у Народној скупштини, настојати на ојачава Дервенту и Републику Српску.

– Познат сам међу својим суграђанима као непосредна и приступачна особа којој су се многи обраћали ради рјешавања битних питања, а с којима се људи сусрећу у својој свакодневици. За вријеме трајања мог мандата, као посланик у Народној скупштини РС и даље намјеравам бити на располагању мојим Дервенћанима. Такође, трудићу се да у Дервенти у скоријој будућности буду пуштене у рад подручне јединице неких републичких органа и организација, чиме ћемо ојачати Дервенту као регионални центар, а и омогућити нова запошљавања – казао је Пијетловић истакавши да очекује да ће народни посланици, без обзира на политичко опредјељење, озбиљно и одговорно радити свој посао.

– Очекујем да ћемо изражавати вољу наших гласача, да ћемо штити интересе грађана Српске, радити на побољшању животног стандарда наших суграђана и усвајати законе и на њима засноване прописе који ће имати за циљ напредак Српске – рекао је Пијетловић.

Ђурић: Моја обавеза је да се

борим за за добробит Дервенте

Први пут у посланичку клупу сјео је и Перо Ђурић као дио Клуба посланика СДС-а. Његова идеја водиља је, како је нагласио, јесте побољшање живота у Републици Српској, односно Дервенти.

–  Залагаћу се за бољу инфраструктуру и то прикључак на ауто – пут „9. јанаур“ у јужном дијелу Дервенте, обнову путне дионице која води до тог прикључка, обнове пута Дервента – Прњавор и Дервента –-Шешлије, јер мислим да је то кључно, с обзиром да немамо добре приступне повезнице које би квалитетно допринијеле привреди. Наравно, радићемо и за бољу опремљеност Дома здравља, за побољшање статуса пензионера, бораца, ратних војних инвалида и њихових породица и пољопривредника. Залагаћемо се за останак младих на нашим просторима и будућност наше дјеце – рекао је Ђурић додавши да сматра да је његова обавеза да се бори за добробит Дервенте.

– Моја је обавеза да се борим, као што је то била моја обавеза и на локалном нивоу, јер је моје главно опредјељење бољи услови за Дервенћане. Свакако, морамо да се боримо и морамо имати вјере да ћемо моћи радити заједно и да ће се наши циљеви испунити, а све оно што буде у интересу града и грађана Дервенте, сигурно ћу подржати – казао је Ђурић.

Народна скупштина има 83 посланика, а полагању свечане заклетве присуствовао је 81 изабрани представник народа.

Related posts

СП И ПДП ОБЈАВИЛИ КАНДИДАТСКЕ ЛИСТЕ

admin

„Просвјета“ прославила крсну славу

admin

ДЕРВЕНТА МУЗИКОМ ПОВЕЗУЈЕ ЉУДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još