ИзбориИЗДВОЈЕНО

ДАНАС СЕ БИРА НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ И НОВИ САЗИВ ЛОКАЛНЕ СКУПШТИНЕ

У БиХ се данас одржавају локални избири, а од седам до 19 часова, на 45 редовних бирачких мјеста и на једном мјесту за гласање у одсуству и на непотврђеним гласачким листићима у Дервенти, бирачи имају прилику да бирају начелника општине, те 29 одборника Скупштине општине.

Право гласа у Дервенти имају 33.673 бирача, од којих 28.905 гласа на редовним бирачким мјестима, 2.555 путем поште, 1.967 лично, 196 путем једног од шест мобилних тимова, 43 у одсуству и седам у дипломатско – конзуларним представништвима.

Кандидати за начелника општине, а ускоро и градоначелник, су Милорад Симић из СНСД и Владо Ковачевић из СДС-ПДП, а кандидате за Скупштину истакли су Хрватски блок, Лијево крило, ДЕМОС, Круг, Народни покрет Бањалука зове, Социјалистичка партија, ДНС, НС, СДП БиХ-ХС БиХ,  Завичајни социјалдемократи, ПДП, Отаџбинска странка, Уједињена Српска, Наша странка, СНСД – Милорад Додик, СДА, ХДЗ БиХ, СПС „Будућност Српске“, Покрет Волимо Српску, ДЦРС-Демократски центар Републике Српске, Посавска странка, СДС, Народни демократски покрет – Српска напредна странка.

СПИСАК БИРАЧКИХ МЈЕСТА ПОГЛЕДАЈТЕ У НАСТАВКУ

Related posts

Расписан конкурс за упис
ученика у средњу школу МУП-а

Derventski List

ВОДУ ПРОКУВАТИ ПРИЈЕ УПОТРЕБЕ

admin

ДЈЕД МРАЗ И ПАКЕТИЋИ СТИГЛИ У „БАМБИ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još