Друштво

МАРЉИВИ ЂАЦИ ВЕЛИКОГ СРЦА

Ученици IV4 разреда ветеринарских техничара Стручне и техничке школе издвајају се не само по одличном успјеху и владању, већ и по несебичном ангажману и учешћу у свим ваннаставним активностима, као и по бројним хуманитарним акцијама које су организовали.

Због свега тога од школских другара добили су епитет  „ђаци великог срца“. Професор стручних предмета ветеринарске струке и њихов разредни старјешина Гордан Јелисић наглашава да се ова генерација ветеринарских техничара истиче по много чему.

– Међу пет генерација ђака ове струке управо се ова истиче по много чему лијепом. Почевши од првог тренутка када смо се сусрели у првом разреду, успоставили смо директан, отворен и врло коректан однос на релацији ученик – професор. Иако су учествовали у безброј манифестација хуманитарног карактера и одазвали се на готово све ваннаставне активности, ништа од тога нису урадили науштрб свакодневних школских обавеза – казао је Јелисић додавши да међу овим ђацима има оних који имају потенцијал да када заврше школовање на најбољи начин својим радом допринесу друштвеној заједници.

– У овом одјељењу имамо много веома успјешних и талентованих спортиста, љубитеља књижевности, поезије, те струке за коју се школују. За сваку похвалу јесте и чињеница да имамо ученика који нема нити један изостанак, као и ђаке који раде да би се издржавали – рекао је Јелисић.

Предсједник разреда и један од главних иницијатора акција, заједно са другаром Зораном Милинчићем, Александар Савовић казао је да су све досадашње хуманитарне акције организоване са жељом да помогну некоме коме је помоћ потребна.

– Мотив је то што пожелимо да некоме уљепшамо дан и увијек успијемо у томе. Такође, велику сатисфакцију представљају и похвале које добијемо у школи, а које нам дају снагу и инспирацију да наставимо даље. Једна од најупечатљивијих, и могло би се рећи најдражих акција, јесте прошлогодишња акција прикупљања средстава за матурску екскурзију. Наиме, обезбиједили смо потребан износ новца за другара из разреда који је слабијег материјалног стања. Поред тога, сакупили смо довољно и за џепарац, односно, плаћање ванредних излета који су били мимо основне цијене за читаво одјељење – рекао је Савовић.

Такође, он је додао да једном или два пута мјесечно IV4 организује хуманитарне журке, те да их није тешко организовати, јер и остали разреди подрже њихову иницијативу, а они се потруде да им узврате истом мјером.

– Када је у питању посљедња акција „Један слаткиш једно дијете“, ми смо сакупили новца више него сви остали разреди заједно. Тренутно радимо на томе да обезбиједимо средства како бисмо свим ученицима из одјељења платили матурско вече. Циљ нам је да оставимо добар примјер будућим генерацијама и надам се да ће они пожељети да крену „нашим стопама“ – истакао је Савовић.

Директор Стручне и техничке школе Бранка Јовић рекла је да се ради о генерацији која ће засигурно остати упамћена по много чему добром.

– Свака генерација ученика је добра и заслужује похвале. Међутим, ови ђаци су посебни, поготово јер њихова посвећеност ваннаставним активностима не утиче на успјех и залагање током редовних школских активности – казала је Јовићева.

Ангажман и труд овог одјељења похвалила је и педагог Данијела Милошевић.

– Важно је напоменути да ниједна од ових акција сигурно не би успјела да ђаци нису били јединствени. Безброј је манифестација у којима су ови вриједни ђаци представили, попут шареног дефилеа, турнира у шаху, Дана средњошколаца, Дана загрљаја и слично. Поред тога, када су у питању хуманитарне акције, надалеко су познати и заиста је дуг списак оних којима су помогли – казала је Милошевићева.

Професор српског језика и књижевности Бети Вујичић Пантић казала је да су ученици IV4, прије свега, познати по одговорности и слози која међу њима влада.

– Познајем их још од првог разреда, с тим да сам им у одређеном периоду била и разредник. Желим да их похвалим и мимо ваннаставних активности, јер су то веома добри, вриједни и одговорни ђаци. Чак и када се десе лошије оцјене, умију да одрже дату ријеч и да испоштују сваки договор – рекла је Вујичић Пантић.

Матура

Завршна година школовања ове генерације има и симболичан значај. Наиме, 31. јула професор Гордан Јелисић ће заједно са својом генерацијом прославити 30 година матуре, док ће овогодишњи матуранти ветеринарских техничара матурско вече имати мало раније.

Related posts

И овог Савиндана
пакетићи за ђаке

Derventski List

ИЗЛОЖБОМ УКАЗУЈУ НА ДЈЕЧИЈА ПРАВА

admin

Борцима који тешко живе уручени пакети помоћи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još